Dato Tirsdag d. 7. februar 2023, kl. 19:00
Sted Solvang Kirke, Remisevej 10, 2300 København S
Christian Canu Højgaard
"Fra skriftruller til hjertesprog" - Undervisningsaften

Fra skriftruller til hjertesprog: Om bibeloversættelse

De bibelske skrifter fandtes først på skriftruller og var skrevet på for længst uddøde på sprog. I dag kan vi læse Bibelen på vores eget sprog, og man kan næsten glemme, at Bibelen ikke blev skrevet på dansk. Bibeloversættelse er kort sagt arbejdet med at formulere gamle tekster i et moderne sprog, så nye læsere kan læse Bibelen på deres modersmål. Dermed hænger bibeloversættelse også tæt sammen med Guds og kirkens mission om at nå alle mennesker med evangeliet.

Christian Canu Højgaard er blandt oversætterne af en ny, tekstnær bibeloversættelse: denfriebibel, og han var medoversætter af Bibelen 2020, der vandt Kristelig Dagblads Initiativpris for bedste kirkelige initiativ i 2020.